polina vasileva polina vasileva uchitel

Отпсука след майчинствоКакви са правата ми след майчинство и кога мога да ползвам платен отпуск за изминал период?

Благодаря!Отговори

  • Имате право на платен годишен отпуск за изминалия период по време на майчинство.Имайте предвид ,че платения годишен отпуск до 12.2009 не се губи а за 2010 ,2011 ,2012 се ползва до изтичане на две години от края на годината, за която се полага. Ако в рамките на указаните срокове не се използва то независимо от причините за това, правото на ползването му се погасява по давност.
  • Здравейте! Платеното ми майчинство изтече на 30.06.2014г. Попитах работодателя, нямам ли право на годишен отпуск след майчинство. Той не ме пусна. Надявам се поне да ми я изплати. Счетоводителката ми каза да изчакам в края на месеца, ако не ми изплати натрупаните дни отпуск,ще подам жалба в Закрила на потребителите. Незнам дали така е редно да направя, затова си консултирам с вас за съвет. Благодаря ви предварително.
  • Жалби във връзка с трудово-правни взаимоотношения се подават до Инспекцията по труда, а не до Комисията за Закрила на потребителите. Комисията за Закрила на потребителите се занимава със защита на нашите права като потребители на стоки и услуги. Инспекцията по труда е институцията, в която компетенция е разрешаването на проблем във връзка с платен отпуск.

    Анелия Петрова
  • Благодаря, Ви много за отговора!
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->