vania kadiiska vania kadiiska Потребител

Относно преназначаване по чл.68, ал.1,т.1Служител е назначен на работа по чл. 68, ал.1, т.3 от Кодекса на труда, до завръщане на титуляра. Титуляра се връща на работа, но работодателя иска да задържи заместващият го за определено време по чл.68,ал.1,т.1 от КТ.

Може ли това да стане с допълнително споразумение по чл.119 от КТ или трябва да се прекрати договора за заместване и да се сключи нов срочен договор?Отговори

 • Здравейте,
  Сключването на срочен тр.договор до завръщането на титуляра обуславя точно спазването на това условието.След настъпването на предвиденото в трудовия договор условие по чл. 68, ал. 1, т. 3 КТ - завръщане на замествания на работа, трудовият договор със заместващия го работник или служител се прекратява по реда на чл. 325, т. 5 КТ. /РЕШЕНИЕ № 80 ОТ 30.03.2012 Г. ПО ГР. Д. № 640/2011 на ВКС/
  Ако работодателят има желание може да назначи служителя на друго основание от Кодеска на труда за сключаване на трудов договор.
 • Здравейте,
  въпросът ми е следният:Служител по заместване е освободен при завръщане на титуляра.Работодателят прекратява договора и го назначава с нов трудов договор. Въпросът ми е за оформяне на трудовата книжка при този случай-да се приключи ли с т.н."правоъгълен печат" или да се продължи с новия ТД?
  Благодаря предварително!
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->