ivalina tsokova ivalina tsokova щивачка

Как да бъда освободена за да получа максимално обезщетениеЗдравейте!

Напоследък имам проблеми с работодателя ми - държи се неправомерно с мен без причина, следи ме и т.н. Бих искала да попитам как трябва да ме освободи работодателя ми за да мога да се регистрирам на борсата за възможно най-дълъг период от време с максимално обезщетение?

Благодаря Ви предварително!Отговори

 • Здравейте, г-жо Цокова,


  За да получите максималния размер на обезщетението за безработица е необходимо вашият трудов договор да бъде прекратен от работодателя чрез предизвестие (http://balans.bg/3790-kodeks-na-truda-pylen-tekst/\">чл. 328 от КТ). В този случай вие ще имате право на обезщетение в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими вноски за фонд “Безработица” за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването. Не бива да пропускаме факта, че право на парично обезщетение имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски по горепосочения фонд за най-малко 9 от последните 15 месеца отново преди прекратяване на осигуряването.


  Периодът, за който ще получавате ежемесечно обезщетение за безработица е в пряка зависимост от осигурителния стаж до последният ви ден в осигуряване както следва:  Осигурителен стаж

  Период за изплащане на обезщетението

  години

  месеци

  до 3

  4

  3 до 5

  6

  5 до 10

  8

  10 до 15

  9

  15 до 20

  10

  20 до 25

  11

  над 25

  12


  Желая Ви всичко добро!


 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->