Dimitar Dachkinov Dimitar Dachkinov Потребител

Как се нарича платежния метод?Здравейте,

Става въпрос за сделка, но аз не искам да започвам да я изпълнявам, докато клиентът ми не преведе сумата в банката за изпълнението й. От една страна аз съм сигурен, че когато изпълня моята част от сделката ще изтегля парите, той през това време не може да ги пипа, а от друга клиентът е сигурен, че няма да мога да изтегля парите, докато не изпълня услугата.

Как се нарича метода и как протича за двете страни?

Благодаря!Отговори

 • Здравейте,

  Възможна форма на плащане, която може да използвате във вашия случай е документарният акредитив.

  Акредитивът представлява ангажимент на банка, поет по нареждане на неин клиент (в случая и Ваш клиент) да Ви изплати определена сума, ако изпълните дадени договорени условия (извършите услугата).

  Сумата ще Ви бъде изплатена, когато предоставите документи пред банката, които да доказват реалното извършване на услугата.

  Процедурите, свързани с откриването на акредитив имат своите специфики във всяка банка, но при всички положения, Вашия клиент ще трябва да подаде нареждане за откриване на акредитив във Ваша полза в обслужващата го банка.

  Това не е една от най-бързите и опростени форми на плащане, но за сметка на това дава сигурност както на Вас, така и на Вашия клиент.

  Поздрави,
  Лора Танева
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->