zlatka georgieva zlatka georgieva Потребител

Обезщетение при напускане след неплатен отпускЗдравейте,В момента съм в платено майчинство, което изтича на 20.01.2013 г. Ако изляза в неплатен отпуск повече от 1 м. и след това да ми бъде прекратен трудовия договор, губи ли ми се правото на платена борса?


Отговори

 • Здравейте,

  Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд „Безработица” най-малко 9 месеца през последните 15 месеца преди прекратяване на осигуряването.

  При определяне на правото на парично обезщетение за безработица се зачита и времето на платен и неплатен отпуск за отглеждане на дете, на платен и неплатен отпуск за временна неработоспособност и за бременност и раждане и
  на неплатен отпуск до 30 работни дни в една календарна година.

  Конкретно във Вашия случай ще имате право на това обезщетение от ДОО, но има някои особености в изчисление на размера му за периода на платения отпуск за отглеждане на дете и на неплатения отпуск до 30 работни дни през календарна година.

  Ако Ви е необходима повече информация за размера на парично обезщетение за безработица, пишете ни и с удоволствие ще Ви отговоря.

  Поздрави,
  Станислава Бъзовска
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->