евгений генов евгений генов ФорКом охрана

Незачетен трудов стаж при съставяне на трудов договорДнес 27.06.2007г. на основание чл.67 ьл.1 т1.във връзка с цл. 70 от кт. се сключи следния договор между ..........................................
със зачетен трудов стаж и професионален опит 4г 10м16дни.


До 27.06.2007 г от представените 2 бр. трудови книжки и осигурителна книжка без казармата аз имам 32.г. трудов стаж. Защо тогавашната личен състав а сега човешки ресурси не ми признава всичкия трудов стаж като закона влиза в сила от 10.07.2007?

Говорил съм с много хора счетоводители и адвокати и всички ми казват че тя ме е прецакала още със сключването на договора. Тогава е трябвало да ми признае всичкият трудов стаж независимо че отзад на заповедта е написано да се явя на работа на 02.07.2007.г. Друго е да работиш и взимаш 120лв за прослужено време а сега са 5лв.

Искам Вие да ми го разясните защото неиното обяснение на мен не ми харесва. Ако заведа дело дали ще изляза прав или не?
Благодаря!Отговори

  • Здравейте,

    Фактът, че Вие имате 32 години трудов стаж, сам по себе си не означава, че работодателят трябва да Ви изплаща допълнително месечно възнаграждение в процент от работната заплата за всичките тези 32 години. В общия случай то се изплаща само за стажа, придобит при настоящия Ви работодател и за времето, през което сте работили в друго предприятие, държа да подчертая, на сходна или същата работа, длъжност или професия.

    Този въпрос е засегнат по-подробно в чл. 12 на Наредбата за структурата и организацията на работната заплата.

    Поздрави,
    Лора Танева
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->