Задай въпрос тук
Lora Petrova Lora Petrova schetovoditel

Разходи свързани с наем на апартаментЗдравейте,

Фирмата ни има договор за наем с физическо лице. Наели сме апартамент, който ще ползваме за отсядане на командировани при нас лица от фирмата майка. Тъй като наемодателят е физическо лице, то при изплащане на сумата за наем ще му издаваме сметка за изплатени суми и ще му удържаме 10% авансов данък.

Въпросът ми е свързан с консумативите за ток и вода, които се водят на името на физическото лице, наемодател - дали може да ги признаваме за разход с бележките от ЧЕЗ и ВИК на името на физическото лице като се позоваваме на договора, или задължително трябва да сменим партидите на името на фирмата?Отговори

  • Здравейте,
    Ако в договора за наем е изрично упоменато, че разходите за ток и вода са за ваша сметка, то можете да използвате квитанциите на името на наемодателя, но трябва да си оформите протокол, от който да личи, че фирмата е възстановила на наемодателя направените разходи. Ако към този протокол и РКО, подписани от наемодателя, си приложите и копие от квитанциите за плащане, имате всички основания да ви се признае разходът за консумативи за наетия имот.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->