Radka Dimitrova Radka Dimitrova Потребител

Прекратяване на правоотношения при неподписан трудов договорРаботя в хранителен магазин от 10.11.2012, без да съм подписала трудов договор. Още в началото шефката каза, че договора трябва веднага да бъде регистриран и съответно аз подадох всички необходими документи за това. До ден днешен обаче аз договор нямам подписан.

Преди 7 дни я предупредих, че напускам, но тя ме информира, че при тях се спазвал Кодекса на труда и мога да си тръгна дори на мига, а в противен случай и дължа една брутна работна заплата.


От своя страна аз подадох едномесечно предизвестие, въпреки че след като нямам подписан договор, не е било нужно да подавам такова.

Много моля за съвет какво мога да направя, за да си тръгна от там по-рано от 19 януари, защото това е най-ужасното същество, което познавам и не мога да и гледам физиономията.Отговори

  • За да сте сигурна в твърдението си, че нямате трудов договор вие лично може да проверите в НАП дали при тях на ваше име има или няма регистриран трудов договор. Ако се окаже, че нямате регистриран трудов договор в НАП или имате регистриран трудов договор в НАП, но вашият работодател не ви е предоставил самия трудов договор договор за подпис, уведомете Инспекцията по труда като подадете писмен сигнал. Но ако имате регистриран трудов договор в НАП и той е подписан от вас, то тогава при напускане по ваше желание дължите предизвестие на вашия работодател в такъв срок, какъвто е записан в трудовия договор /обикновено това е един месец/. Ако вие не спазите предизвестието, дължите обезщетение на вашия работодател в размер на заплатата за толкова дни, за колкото дни не сте си спазили предизвестието.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->