Martina Dimova Martina Dimova Потребител

Работа без трудов договорЗдравейте, бих искала да Ви попитам следното:

Безработна съм от 9 месеца и съм регистрирана на борсата по труда. Миналата седмица бях на интервю за работа.

Тъй като заплатата от 400лв.(нето) не ме устройва, а и осигуряването е на 310лв., им отказах. След това ме потърсиха отново, като ми предложиха да заповядам отново на интервю, този път с управителя, да обсъдим възможността за по-висока заплата, на по-висока длъжност. Приех и се видяхме.

Омайвайки ме, че имам много добър опит и на двете позиции за които ме извика, уважаемият Управител отново ме уверяваше че аз трябва да започна работа, но за начало на по-ниската длъжност, съответно на 400лв.

Като ми обясни, че 1 месец ще работя без трудов договор, за да прецени какви са ми възможностите (тъй като не обичал да съкращава или уволнява), и след това да ме назначи от бюрото по труда, като изпитателният ми срок е 6м., а след тях и повишаването на заплатата.

Въпросът ми беше- законно ли е да ми предлага да работя без трудов договор и какви са ми правата в случая, след като няма нищо черно на бяло. И как става назначаването ми от борсата по труда?


Благодаря предварително!Отговори

  • Здравейте,

    това, че няма да сте назначена на трудов договор не е достатъчно основание за незаконосъобразност, тъй като е възможно Вашият бъдещ работодател да иска да Ви назначи по граждански договор.
    Обсъден ли е този вариант с него?

    Поздрави,
    Станислава Бъзовска
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->