Milena Ivanova Milena Ivanova Потребител

Отпуск по втори трудов договорРаботя по постоянен трудов договор, по който ми се полагат 20 дни платен годишен отпуск. При същия работодател имам втори трудов договор на 4 часа. Полагат ли ми се допълнително дни към платения годишен отпуск по основния договор и колко?


Отговори

  • Здравейте,

    По всеки от договорите ще имате право на най-малко 20 дни платен годишен отпуск. Във въпроса ви обаче има уловка - 20 дни по договора за допълнителен труд няма да са допълнително. Това е така тъй като според становище на МТСП, когато едно лице работи по основен трудов договор и по договор за допълнителен труд, отпуските трябва да се ползват едновременно по двата договора.
  • В случай че работникът или служителят е поискал да ползва отпуск само по основното трудово правоотношение, то той не може да се счита автоматично в отпуск и по допълнителния трудов договор, а следва да продължи да изпълнява задълженията си по него и съответно да получава определеното в договора по чл. 110 КТ трудово възнаграждение - № 94ММ-26 от 11.02.2008 г. относно платения годишен отпуск по трудов договор за допълнителен труд

  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->