Йоана Шиварова Йоана Шиварова Потребител

Освобождаване по чл.325 ал.1 от Кодекса на трудаДобър ден,

Шефът ми реши да приключи с дейността, която изпълнява текущата му фирма и да се ориентира към друга област, в следствие на което аз трябваше да бъда освободена. Подписах молба за освобождаване по взаимно съгласие по чл.325 ал.1 от Кодекса на труда и сега се чудя дали ще мога да отида на борсата, колко време ще мога да остана там и какви пари ще получавам, като до сега 2 г. са ме осигурявали на 450 лв.

Също искам да попитам, тъй като уговорката ни беше да ме съкратят за да мога да почна в друга фирма, чието условие беше да ме вземат от борсата след съкращението, но сега след като не съм съкратена ще може ли да отида на борсата и другата фирма ще може ли да ме назначи след освобождаването по взаимно съгласие, или можеше това да се случи единствено при положение, че бях съкратена?Отговори

 • Здравейте,

  При прекратяване на трудов договор по взаимно съгласие на страните, осигуреното лице има право на обезщетение за безработица за минимален срок и в минимален размер. Минималния срок в момента е 4 месеца а минималния дневен размер е 7.20 лв.

  Не разбирам какво общо има съкращаването с наемането ви в друга фирма. Не би трябвало да има значение дали сте съкратена от работа при сключването на трудов договор с друг работодател.
 • Здравейте,
  Искам да попитам-Днес прекратих договора си с работодателя ми по мое искане и по взаимно сагласие по чл.325 т.1. и въпроса ми е имам ли право на борса,ако да за колко време и каква ще е сумата(имам 1г. и 11м. без прекъсване и общо 2г. и 2м стаж като съм осигурявана на 430 лв.) и не съм ползвала борса до сега.


  Имам и още един въпрос-работодателя в какъв срок е длъжен да ми обработи трудовата книжка и да ми я връчи обратно.
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->