Стефка Божилова Стефка Божилова мениджър екип

Регистрация на Договор за извършване на посреднически услуги от Финансово Застрахователен КонсултантЗдравейте,

Работя като Финансово Застрахователен Консултант на Договор за посреднически услуги. Регистрирана съм в Комисията за Финансов Надзор. Помогнете ми с информация, за това " Какъв е реда за регистрация в НАП и НЕ ЗНАМ още къде като самоосигуряващо се лице или като лице на свободна професия - застрахователен агент". Тъй като всеки дава различен отговор - моля за компетентна помощ!

Предварително благодаря!Отговори

  • Здравейте,

    За лица, упражняващи свободна професия, се считат тези, които упражняват дейност като застрахователни агенти, които са физически лица или търговци, вписани във водения от Комисията за финансов надзор регистър, които срещу възнаграждение по възлагане от застраховател извършват застрахователно посредничество от негово име и за негова сметка.
    Видът на осигуряването им се определя с декларация по утвърден образец, която се подава от самоосигуряващото се лице в компетентната ТД на НАП в 7-дневен срок от започването или от възобновяването на трудовата дейност.

    Във вашия случай, ако отговаряте на горните условия, вие ще се осигурявате, като самоосигуряващо се лице упражняващо свободна професия - Застрахователен агент.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДЗП

-->