Петя Досева Петя Досева Счетоводител

Покупка от eBay от САЩЗдравейте!

Направихме поръчка на резервна част за машина от eBay.com, като продавачът е от САЩ. Доставката ще се извърши до Лондон на транзитен адрес, и от там чрез посредническа транспортна фирма до България.

Тъй като не съм имала такава практика до сега, искам да питам как се отразява фактурата (ако имам издадена), защото стоката ще пристигне директно и митническа декларация незнам дали ще има съставена и дали самите ние трябва да я обмитим?

Ако имате подобна практика и коментар ще бъда благодарна!Отговори

 • Ето и каква е практиката - след като получихме въпросната стока. След като пристигна тя в Англия, беше задържана от тяхната пощенска служба и беше изпратено писмо, с което ни уведомиха, че дължим сумата от Х - паунда.
  За наше облекчение, е направено възможно плащане онлайн, през сайта им с кредитна карта. И след това, разбира се, пратката беше освободена и изпратена с куриер на транзитния адрес, на превозвача.
  Сумата, която платихме, включваше начислено ДДС по тяхната данъчна ставка и други суми (най-вероятно мито и такси, но не бяха детайлно упоменати).
  Фактура имахме за самата стока, но други документи не пристигнаха.
  Най-вероятно стойността щеше да е сходна, ако стоката беше пристигнала в БГ, но тук процедурата си мисля, че щеше да е по-бавна и сложна! Това е от мен!
 • Здравейте,


  В допълнение всички разходи свързани с доставката на стоката и митническите плащания се капитализират в стоиността на стоката.


  Поздрави,
  Адриян Велчев
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДС

-->