Антоанета Войкова Антоанета Войкова Потребител

Втори договор на изпитателен срокНа 16.09.2009 г постъпих на работа на основание чл.67 ал.1 т.1, на изпитателен срок 6 месеца в полза на работодателя. Напуснах фирмата на 03.2010 г.

На 25.07.2012 г започнах работа в същата фирма, при същия собственик на същата длъжност, с трудов договор по чл.67 ал.1 т.1 на изпитателен срок от 6 месеца в полза на работодателя.

Имат ли право да ми издават втори договор при същото условие? Ако не, вторият договор невалиден ли е? Трябва ли да искам нов трудов договор и по какъв член от КТ?

В новия трудов договор е упоменато, че предизвестието за работника е 3 месеца. Отпада ли това условие, ако вторият трудов договор е невалиден? Съществува ли такъв срок в КТ?Отговори

  • Здравейте,

    Трудов договор със срок за изпитване може да бъде сключван с едно лице в едно и също предприятие за една и съща длъжност само веднъж. Не мисля, че целия трудов договор ще се счита за невалиден. При съдебен спор съдът може да определи само отделни клаузи от договора за нищожни.
    В кодекса на труда е записано, че срока на предизвестие може да бъде най-малко един месец и не повече от 3 месеца и е еднакъв за двете страни.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->