Гинка Таскова Гинка Таскова Потребител

Изчисляване на сума за майчинствоЗдравейте,

В момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2г. Синът ми ще навърши 2г на 22,11,2012г. От септември месец 2012г би следвало да започне да посещава детска ясла. Аз в момента съм бременна с второ дете, като болничният за раждане (за 45 дни преди раждането) ще е от 01,11,2012г. Бих искала ползвам същото обезщетение както при първото дете без да се включва получаваното досега обезщетение, тъй като това ще намали последващото обезщетение за второто дете. Би ли могло това да стане и при какви обстоятелства? Би следвало да спомена, че съм медицинска сестра и за периода септември - октомври, когато първото дете започне да посещава детска ясла няма да мога да се върна на работа. Бихте ли могли да ми кажете и тези два месеца как и на какви условия ще ме осигурява работодателят ми (болница) при положение, че немога да се върна на работа?

Предварително благодаря!Отговори

  • Здравейте,

    Не мога да кажа със сигурност дали ще можете да ползвате същия размер на обезщетение за бременност, раждане и отглеждане на дете тъй като имате период, в който сте получавала обезщетение за отглеждане на дете до навършване на две-годишната му възраст. Това може да повлияе на размера на обезщетението за бременност и раждане. От датата, на която детето ще започне да посещава детска ясла вие ще трябва да се върнете на работа тъй като все още няма да имате издаден болничен за бременност и раждане. За този период можете да поискате ползването на платен годишен отпуск от работодателя си.
    За съжаление не мога да ви дам съвет какво да направите за да запазите размера на обезщетението, което сте получавали при първата бременност.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->