Teodora Georgieva Teodora Georgieva Потребител

Удържане на глоба от работна заплатаЗдравейте.

При положение, че в трудовия ми договор е записано получаване на тр. възнаграждение по карта, имат ли право да ми я пуснат на каса? Целта е да ми бъде удържана глоба, която е неофициална. Към момента имам пусната заплата, но не съм я взела. Трябва ли в определен срок да ми бъде преведена по карта?

Моля за отговор как да процедирам! Благодаря предварително!Отговори

  • Здравейте,

    Удръжки от работната заплата могат да се правят само в случаите определени в кодекса на труда. Там не са включени глоби. Удръжки от трудовото възнаграждение могат да се правят и когато се осъществява ограничена имуществена отговорност на работника или служителя.
    Във вашия случай, не става ясно за какво е глобата и поради тази причина не мога да кажа със сигурност дали това е законосъобразно или не.
  • Може ли от НОИ да спрат майчинството ми, понеже при отглеждане на 1-вото ми дете, то бе почнало ясли, но понеже 6 месеца бе постоянно болно изкара отит и прочие, аз не започнах работа, а продължих да взимам майчинството си, което бе моя грешка, но закона е бил приет именно по време на същото...Ако се бях върнала на работа щях да взимам 80% болнични + половин майчинство, което отново щеше да ми плаща изцяло държавата, сега същата ми спира 2-то майчинство за да възстановя първото...като не взима в предвид факта, че детето ми е било болно...въпреки бележките които показвам на служителите в НОИ. Мисля няма закон по-който без да ме информират едностранно могат да спрат майчинството ми.Очаквам отговор, понеже нямам много време за четене на закони...Благодаря предварително е-майл NIN2005xxx@abv.bg
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->