zeliha ahmed zeliha ahmed Потребител

Ползване на стар годишен отпуск след намаляване на щатаРаботила съм няколко месеца след майчинство и сега съм в полагащите ми се платен годишен отпуск. От месец септември работодателят ми иска да ми намали щата и да ме назначи на половин щат, но аз имам все още 60 дена отпуск. Какво ще стане с тях? Ще може ли да ги ползвам така че да ми се изплатят като на цял щат ако ги ползвам преди да изтекат тези 10 работни дни от новия трудов договор?Отговори

  • Здравейте,

    От вашия въпрос оставам с впечатление, че става дума за намаляване на работното време. Това може да стане само със съгласието на работника или служителя и сключване на допълнително споразумение или, когато работодателят се възползва от правото си за намаляване на работното време поради намаляване на обема на работата, за срок не по-дълъг от три последователни месеца.
    След приключване на платения отпуск за отглеждане на дете базата за определяне на възнаграждението при ползване на платен годишен отпуск се определя от месеца, в който работника има отработени най-малко 10 работни дни в някой от месеците преди излизането в отпуск за отглеждане на дете.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->