Донка Михайлова Донка Михайлова Потребител

Отпуск по време на предизвестиеНа 20 юни подадох молба за напускане с едномесечно предизвестие. Полага ми се отпуск от 18 дни.На 9 юли подадох молба за отпуск,който смятам да ползвам ефективно до 20 юли (това са 9 дни), а останалите 9 дни ще искам да ми ги платят. На 20 юли искам да започна работа при друг работодател.

Мога ли да подам молба за отпуск по време на предизвестие? Правилно ли постъпвам от гледна точка на закона(КТ)?Отговори

 • blagodarq za iz4erpatelnite otgovori! :(
 • Oт гледна точка на закона е правилно, но друг е въпроса дали работодателят Ви ще Ви подпише отпуска (той си е в правото да не ви го подпише).
 • Ако не бъркам тук имаше подобен въпрос, най-вероятно затова специалистите не са Ви отговорили към момента.
  Успех!
 • Здравейте,

  Съжалявам, че не сме отговорили на очакването ви за бърз отговор.
  Моля да имате предвид, че това е безплатен ресурсен сайт и хората, които се ангажират с отговори на поставените от вас въпроси не се занимават само и единствено с това.

  А сега на въпроса - Считам че не нарушавате разпоредбите на кодекса на труда с подаването на молба за ползване на платен годишен отпуск по време на предизвестие. С оглед на предаването на работата на ваш заместник обаче работодателят ви би имал право да не ви разреши ползването му. Тъй като не сте дали подробна информация за длъжност, основание на договора и т.н. Не мога да кажа със сигурност дали работодателят ви ще има такова право. Освен това трябва да вземете предвид и заявеното желание в края на предходната календарна година за периода на ползване на платен годишен отпуск (графика за ползване на ПГО).
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->