TEDI SARAFOVA TEDI SARAFOVA Потребител

Осигуровки за управител-чужденецИмаме регисгрирани няколко фирми ООД и ЕООД, с управители чужденци, които работят в своята си родина и се осигуряват по тяхните закони. Те имат пълномощни с които дават правото на нашата фирма да подписва документи от тяхно име, във връзка с тяхната дейност. Дейността на фирмите - закупуване на апартаменти с цел отдаване под наем.

Въпросът е дали тези лица - управителите чужденци трябва да се осигуряват в България и ако да, като какви - самоосигуряващи се?Отговори

  • Здравейте,

    Осигуряването в нашата страна е прако свързано с упражняването на трудова дейност в рамките на страната. Когато става въпрос за чужди граждани следва да се вземат предвид европейските регламенти и регламентите за прилагането им, когато лицата са граждани на страна членка на ЕС и спогодбите за социална сигурност със страната, когато не е членка на ЕС.
    Тъй като това е доста широка тема ви препоръчвам да потърсите консултант, на който да изложите цялата фактическа обстановка за да може да ви се даде пълен и конкретен отговор.
    Моля да имате предвид, че от началото на този месец има промяна в правилата за определяне на приложимото законодателство според регламент (ЕО) 883/2004 и Регламент (ЕО) 987/2009.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->