стоян николов стоян николов Потребител

Работа в друг градЗдравейте,

Това лято ще имам открит щанд в гр. Созопол. Смятам, че ще се работи от 10.00 до 22.00. За трите месеца активен летен сезон ще имам 4 двойки работници, които ще се сменят през 2 седмици, тъй като всички са от София.

Въпросът ми е - с какъв договор да ги назнача на работа, така че да може една двойка да работи 1 или 2 седмици на щанда, после да почива 2 седмици, но да не плащам осигуровки за времето през което не работят?

Всички работещи са хора от моето семейство и наши приятели. Някой от тях са на основен трудов договор в други фирми, а 2 момичета са здравно осигурени в университета където учат. Имали вариант на почасова работа?Отговори

  • Здравейте,

    Кодекса на труда предлага различни възможности за работно време, както и начини за разпределянето и отчитането му.
    Според мен най удачният вариант би бил сумирано изчисляване на работното време за определен период, който не може да бъде по дълъг от 6 месеца.
    Това ви дава възможност да компенсирате работата в повече през един месец с повече почивка през някой от следващите месеци до края на отчетния период.
    Ще трябва да съобразите работното време с разпоредбите на Кодекса на труда и Наредбата за работното време, почивките и отпуските относно разпределянето на работното време и спазване на задължителните дневни, междудневни и седмични почивки.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->