Ирина Атанасова Ирина Атанасова Потребител

Възстановена на работа от съдаЗдравейте!

Бях освободена от работа поради изтичане срока на срочния договор. Заведох дело, спечелих, обжалваха и стигнахме до ВКС. Спечелих и там. Очаквам след около месец да получа съобщението от съда, че съм възстановена на работа. Но разбрах, че директорката е съкратила длъжността ми сега от 01.06., т.е. ден след определението на Върховен Касационен Съд.

Въпросът ми е: какви са ми правата, какво мога да направя през този период докато чакам, как да действам след съдебното решение? Много съм разтревожена! Естествено ще говоря с адвоката си, но искам и независимо мнение!

Благодаря за отговора!Отговори

  • Здравейте,

    При закриване на щата работодателят може да уволни работник или служител с едномесечно предизвестие, като му дължи и обезщетение в случай, че лицето не си намери работа в срок от един месец след прекратяването на договора.
    Не са малко случаите, в които на лица възстановени на работа от съда се връчва заповед за прекратяване още с идването да заемат старата си длъжност.
    Имате възможност да атакувате работодателя отново в съда за доказване на съкращаването на щата или длъжността, която сте заемали.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->