Mona Trudska Mona Trudska Потребител

Предизвестие за напускане - без присъствиеЗдравейте, интересува ме, дали бих могла да изляза в болничен за целия период на предизвестието за прекратяването на трудовото ми правоотношение и това би ли се отразило по някакъв негативен начин на стажа ми в конкретната фирма? Например, подавам предизвестие на 23.04.2012 и успоредно с това или на следващия ден излизам в болничен до 22.05.2012 включително, мога ли да разчитам, че тогава ще са ми готови документите и ще мога да забравя за съответното предприятие?

Или тъй като съм студентка редовно обучение, мога ли да се възползвам от разпоредбите на чл. 171, ал. 2 от Кодекса на труда (10 работни дни)? Имам също така 5 работни дни платен отпуск, които малко вероятно да ми бъдат изплатени, мога ли да се позова на чл. 173 (9) от същия нормативен акт? И останалите дни да са болничен? Благодаря!Отговори

  • Здравейте,

    Срока на предизвестието тече и през периодите, в които работника или служителя се намира в платен годишен отпуск, отпуск поради временна неработоспособност или друг законен отпуск. Договора следва да се прекрати с изтичането на периода на предизвестието.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->