Иван Пенин Иван Пенин Потребител

Трудов договор на друго мястоЗдравейте,

Имам ли право да работя на две места, като на първото се осигурявам на 8-часов работен ден, а на второто да се осигурявам на 4-часов работен ден?

Ако имам право да работя по 12 часа (8 от едното място и 4 от второто) на ден, трябва ли да имам писмено разрешение от основния работодател или не и на второто място (4 часов работен ден) длъжни ли са да ме осигуряват или има някакъв договор, по които ще ми се води само стаж за пенсия?Отговори

 • Здравейте,

  Работник или служител може да извършва трудова дейност по един или няколко трудови договора. Трудовият договор за допълнителен труд при друг работодател се сключва при спазването на определени разпоредби на Кодекса на труда. Нужно е да се вземе съгласието на основния работодател за сключването на трудов договор за допълнителен труд.
  Когато общото работно време по едно или повече трудови правоотношения надвишава 48 часа седмично задължително се иска съгласието на работника или служителя. Работник или служител може да работи повече от 48 часа седмично за период не по-дълъг от 4 месеца независимо, че е дал съгласието си за това.
  При работа по втори или допълнителен трудов договор лицата се осигуряват по общия ред.
 • Много ви благодаря за отговора господин Димитров.
 • Имах същия проблем Благодаря ВИ
  #Иван Пенин
  #Георги Димитров
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->