Nina Kirilova Nina Kirilova касиер

След майчинство искат да ме върнат но на смениСлед майчинство искат да ме върнат на работа,но на смени, а преди това съм била редовна смяна. Имат ли право на това?Отговори

 • Здравейте,

  Организацията на работния процес с работа на смени е право на работодателя. Той има право да въведе сумирано изчисляване на работното време (СИРВ). Заедно с въвеждането му работодателя следва да изготви графици за работа на сменен режим.
  Естествено при изготвянето на графиците за работа, работодателя следва да се съобрази с разпоредбите на Кодекса на труда и нормативните актове по прилагането му относно работното време и задължителните почивки.
  Освен това за майките действат и други правила, с които работодателят е длъжен да се съобрази.
  В отговор на въпроса ви - Да, работодателят ви има право да въведе работа на смени при определени условия и при спазването на законовите разпоредби.
 • Здравейте!Искаше ми се да е друг отговора,но.........Преди да изляза в майчинство работих редовна смяна,а след майчинството искат да съм на смени.Това си е не директен начин да си ходя -вече съм с дете и нямат нужда от такива работници с малки деца.....
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->