Васил Василев Васил Василев Потребител

Осигуряване на съдружник в ООДЗдравейте, имам следното питане:

В ООД сме съдружници трима човека, като нямаме изрично посочен управител. И тримата сме на трудов договор в ООД-то и се осигуряваме на 580 лв. Нарушаваме ли с нещо законовите разпоредби относно осигуряването на съдружници и управители в ООД?Отговори

 • Трябва да си посочите и да впишете управител в търговския регистър, тъй като в случай, че дружеството няма вписан управител повече от 3 месеца, същото се прекратява от съда по иск на прокурора.
  Относно трудовите договори е възможно да възникне проблем. Важно е да се отговори на въпроса, кой и в какво качество ги е подписал от името на работодателя, за да се даде по-нататъшен отговор.
 • Здравейте,

  В тази хипотеза - кой управлява това дружество след като и тримата му собственици са назначени на трудови договори в него? Кой е сключил с тях трудови договори и в качеството на какво лице?
  Много въпроси възникват относно това, дали тези трудови договори са законосъобразни и какво да направите от тук нататък.
  Както е посочил колегата в горния пост, дружеството трябва да има посочен управител/и, които действително да упражняват управление на това дружество.
  Такива управители се осигуряват по договори за управление и контрол или като самоосигуряващи се лица.
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->