Десислава Димитрова Десислава Димитрова Потребител

Предстоящо пенсиониранеЗдравейте, казуса ми е следният.

През миналата година, т.е. август 2010г., навърших изискуемата възраст за пенсиониране 60г. със стаж 40г, но предпочетох да продължа да работя. В момента текат дебати за увеличаване на възрастта от 01.01.2012г. на 61г., които в момента аз имам навършени.

Въпросът ми е, тъй като съм в заварено положение ще загубя ли надбавката, която се дава за всяка година стаж след придобито право на пенсия и която мисля в момента е 3%, но не съм сигурна? Освен това, тъй като работя в детска градина и сме на общинска издръжка, ще важи ли за мен евентуалното премахване на клас прослужено време, за което също се говори?

Посъветвайте ме какво бих загубила или спечелила при пенсиониране след 01.01.2012г. при обсъжданата пенсионна реформа или мога да изчакам до края на учебната година без да съжалявам?

Надявам се, че ще получа вашето компетентно мнение, за което благодаря предварително и ще съм ви много признателна!Отговори

  • Здравейте,

    За съжаление не мога да ви дам съвет, как да постъпите в този случй, тъй като това са все още предвиждани промени, които могат да претърпят промени в последния момент.
  • Здравейте,
    Благодаря,но все пак може ли да ми кажете поне в завареното положение,което съм дали навършените 61г.важат за новите промени или се отчита факта,че е трябвало да се пенсионирам на 60г.,както и това дали като общински служител важат правилата за държавните?
    Извинявайте за неудобството и успешен ден!
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->