Задай въпрос тук
Tania Toskova Tania Toskova Потребител

Пътни разходи



Работници на фирма пътуват от различни населени места до месторабота представят билети. Може ли фирмата да ги осчетоводи за разход?

Благодаря!



Отговори

 • Здравейте,

  Ако Вашата фирма изплаща тези билети, то не само може,а всъщност трябва да осчетоводи сумите, тъй като имаме реално разходване на фирмени средства. В тази връзка предполагам, че въпросът Ви по-скоро касае данъчното третиране на билетите, а именно - представляват ли те данъчно признат разход. Отговорът на последния въпрос зависи от два фактора:

  - Представляват ли тези суми социални разходи? - Тук е важно дали решението за тях е взето по съответния ред и дали покриването на транспортните разходи важи потенциално за всички служители на предприятието.

  - Разходите документално обосновани ли са? - Наличието само на билет не удовлетворява изискването за документална обоснованост.

  Поздрави,
  Пламен Донев
 • Благодаря за отговора!Фирмата е взела решение и иска да заплаща транспортните разходи на всички пътуващи,но проблема е че те могат да представят само билети,превозвачите отказват да издават фактура.Моля,посъветвайте ни какво да правим!
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗКПО