Vladimir Abrashev Vladimir Abrashev Потребител

Прекратяване на Декларация 7 след започване на работа!Здраейте! Имам питане свързано с начина по който се прекратява декларация 7 свързана с внасянето на здравни осигуровки. Преди 4 месеца напуснах работа, като в срок от от 1 месец подадах Online Декларация 7 чрез услугата на НАП и ПИК код. Следващите 2 месеца си платих съответната сума от 22.40лв. на месец. (Като следя в сайта на НАП - че сумата се превежда и нещата са правилни.)

Започнах работа след 2месеца, като съм платил здравни дори в месеца в който съм започнал работа (като следва , здравните ми да се поемат от работодателя), а не в системата на НАП да излиза че е неплатен този дълг и тази декларация 7 не е прекратена.

В системата на НАП отново излиза че за месец март - сегашния имам задължение, което е странно. Не трябва ли автоматично да се случи прекратяване на тази декларация 7 при започване на работа. Въпросът ми е какъв е реда, дали трябва да се свържа с НАП и те да задействат нещо в тяхната митична система или да изчакам още време. Никъде не намирам информация как се случва това. Благодаря ви!


Отговори


  • 07 Apr 2020 00:46Desislava Ivanova (Потребител)00 Здравейте. Много бих се радвала ако можете да ми отговорите на един въпрос.
    Преди три години бях се записала в Бюрото по труда. До това време имах стаж 4г.и 7м..Изплатиха ми от НОИ обезщетение за 6 месеца. Сега три години след работа в Англия ме съкратиха по намаляне на работният процес. Записах се в 7 дневен срок в Бюрото по труда,подала съм документи в НОИ.
    Въпросът ми е: Сега ако взема обезщетение за колка месеца ще бъде то,дали предишният ми стаж се зачита също и сега. И дали ще имам както аз мисля за 8 месеца обезщетение.След като имам вече веднъж изплатено такова но преди три години . Много благодаря предварително. Здраве и късмет желая.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗЗО

-->