Силвия Иванова Силвия Иванова СИБИЛ КОНСУЛТ ООД Експерт управление на човешки ресурси

Трудов договор по чл.110 от КТ и ТЕЛКЗдравейте, имам служител назначен по чл.110 от КТ за 4 часов работен ден, който има ТЕЛК решение за над 50% инвалидност. Има ли право на допълнителен плратен отпуск в размер на 6 работни дни. Благодаря предварително


Отговори

  • Здравейте, Работата до допълнителен трудов договор не предполага ползване на платен годишен отпуск.Това става само по основен такъв. Още повече, че въпросния договор е със същата фирма....Колежке -четете си Кодекса на труда, подзаконовите актове и коментарите в Интернет. Лесно е.Ще Ви е от полза!

  • Здравейте,
    Изчисляването на полагащия се платен годишен отпуск по основния трудов и договора за допълнителен труд по чл. 110 и чл. 111 ат Кодекса на труда става по общия ред като се има предвид разпоредбата на чл. 23, ал. 2 Наредбата за работното време, почивките и отпуските. Съгласно Писмо № 92/784 от 27.04.2006 на МТСП отпуските се ползват едновременно. Относно решението на ТЕЛК, то има действие и по двата трудови договора, тъй като се разглеждат като отделни и самостоятелни трудови правоотношения.
    Господин Халачев, обявили сте се като вещо лице в съда и като специалист в трудовото право, но по некомпетентен отговор от Вашия отдавна не бях срещала. Тежко и горко на хората, които зависят от Вашето експертно заключение като вещо лице в съда. Така че, цитирам "четете си Кодекса на труда, подзаконовите актове и коментарите в Интернет. Лесно е.Ще Ви е от полза!" и на Вас и на хората, които зависят от Вас!
    Поздрави!
  • Здравейте. До Вероника Петрова. Да - права сте, а аз съм сгрешил! Моля за извинение от Вас и тези, към които е била консултацията. Не съдете толкова строго - вероятно сте срещали и други некомпетентни отговори. Мога да спомена, че до момента нито един от хората, които са ми се доверили, не е загубил....Лек ден.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->