Деница Илиева Деница Илиева Потребител

ЮЛ закупува употребяван лек автомобил от автокъща в БГЗдравейте!

Вчера, фирмата в която работя е закупила лек автомобил 8+1 места от автокъща. Насреща имаме получени : договор за покупко - продажба на МПС мeжду нас и автосалона, декларация ,че на дата Х автокъщата е закупила автомобила от лицето Х в Германия,разрешение за временно движение и данъчна фактура от автокъщата , в която на основание за прилагане е посочено : Режим на облагане на маржа - стоки втора употреба, съответно е нанесена само данъчна основа и сума за плащане. ДДС не е посочено.

След като прочетох малко по въпроса разбрах , че това е така, тъй като доставчикът е дилър на стоки втора употреба/ автомобили/ .Сумата е платена веднага по банков път.Уточнявам , че автомобилът е закупен от нас за да се ползва за превоз на работниците до обекти , на които работим / СМР/, ще го заведем като ДМА,не е с цел последваща продажба.

Въпросът ми е има ли особеност при осчетоводяването на фактурата / колоните на дневника/ ? И при следващи разходи свързани с автомобила / гориво , рез.части и др./, нали се ползва данъчния кредит?

Предварително благодаря за отговора и се извинявам ако темата вече е дискутирана!


Отговори

Свързани документи със ЗДДС

-->