Vanq Spasova Vanq Spasova учител

Прекратяване на трудов договорЗдравейте !

По професия съм учител.На постоянен трудов договор съм.Искам да сменя учебното заведение, като подам едномесечно предизвестие по време на полагаемия ми се платен годишен отпуск.Въпросът ми е:

Има ли право директорът да ме освободи преди изтичането на месечното ми предизвестие?

Благодаря Ви предварително!Отговори

  • Здравейте, бих се зарадвала ако някой отговори , понеже и аз съм в подобна позиция. Подала съм си предизвестието и интересното , е че знам за управителя , че често уволнява без дори да предупреждава. След като съм си пуснала предизвестие случайно ако ми прекрати договора то не би ли трябвало да е с предимство моето предизвестие след като няма никакви нарушения в процеса на работа?
  • Здравейте
    Бих искала да попитам възможно ли е управител на еоод с договор за управление с мод 800 лева да се самоосигурява допълнително с избран месечен доход 600лв?
  • Здравейте.Подаване на предизвестие за прекратяване на трудов договор може да направят и двете страни -работник/служител/ и работодател. Всяка от двете страни има право да оттегли предизвестието към другата страна.Считам, че когато в ход е предизвестие от едната страна, другата не може да отправи такова и да елиминира действието му ! Друг е въпросът, когато работодателят упражнява правото си на уволнение без предизвестие, особено при груби нарушение на трудовото законодателство от страна на работника/служителя/.По мое мнение в подобни случаи той може да прекрати трудовия договор без да изчака изтичане на предизвестието!
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->