dimitr colov dimitr colov шлаифист

платен отпускДобър ден моят въпрос е от коя заплта да смятам отпуската от осигорителния доход койтое (2600) или от облагаемия доход (5130) това са дани от НАП защото неми дават фишове .

Благодаря предварително


Отговори

 • Здравейте, г-н Цолов,

  Изчисленията на сумите за платен годишен отпуск се извършват на база брутно възнаграждение от предходен месец, в който имате най-малко 10 отработени дни. Брутното възнаграждение е основната заплата + доплащането за стаж + бонуси и всякакви други надбавки. Изискайте от работодателя да ви предостави фишове.

  Имайте предвид, че от м.януари 2019г. максималния осигурителен доход вече е 3000 лв, а не както до м.декември 2018г. - 2600 лв

  Моля, имайте предвид, че това становище е лично мнение на автора и няма обвързващ характер.

  Поздрави,
  Недялка Куфарова
 • Благодаря. Как даси получа фишовете като щетоводителката отказва дами ги даде
 • Здравейте,

  право на всеки работник и служител е да получи извлечение от ведомостите за заплати за изплатените или неизплатените трудови възнаграждения и обезщетения.

  За справка чл.128 и чл.128а от КТ

  От въпроса ви не става ясно дали се интересувате от изчисляване на обезщетение за неизползван отпуск при прекратяване на трудов договор или как е изчислена сумата за ползваният платен годишен отпуск. И в двата случая при поискване счетоводителят следва да издаде необходимия документ и да ви го предостави най - късно в 14 дневен срок.

  Поздрави,
  Недялка Куфарова
 • Благодаря
 • Да отпуската е при рекратяване на трудов договор
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->