Златина Генчева Златина Генчева продавач

Вместо пенсионер се оказахЗдравейте! През 2017г подадох заявление за пенсиониране по новоприети изменения за ранно пенсиониране с 41 г стаж, но недостиг на възраст до една година.

Очакванията ми бяха, когато напусках работата си поради пенсиониране или приемането на документите ми в НОИ да ми посочат колко избързвам.

Напускането се случи в законното с предизвестиевреме, но докато чаках тезо 3-4 месеца, в които хората получават решението сиза пенсиониране, аз получих отказ, защото не ми е дошло времето.

Аз съм родена през септември 1956г и подаденото през септември 2017г заявление не се счита за 12 мес по-ранно пенсиониране и трябва след два месеца отново да подам заявлението.

Така се оказах безработна, без да знам, че не трябва да напускам работа и без доходи, смятайки, че се бави решението за пенсиониране.

Можех ли да получа някакво обезщетение за безработица?

Как трябваше да пистъпя или има ли виновни, за това, че не бях консултирана за правата, тъй, като моя набор се пенсионирал с удължено 2мес за 2017г. и за мен тези два месеца можеха да бъдат продължение на трудовия стаж. Освен това ми се намаля размера на пенсията пожизнено, без компенсиране на прекалено дългия трудов стаж?Ако мога да си изясня пропуснатите облаги, ще ви бъда многократно благодарна!


Отговори

-->