Задай въпрос тук
Денислав Дочев Денислав Дочев Търговия

Внос на хранителни продукти от трета страна.Здравейте,като търговец на дребно хипотетично внасям хранителни стоки от Турция в насипен вид.

Имам няколко конкретни въпроса относно данъчната уредба и стъпките, които следва да предприема.1. При извършване на международна търговия и внос от страна извън ЕС, следва ли задължително да се регистрирам по ЗДДС в България, независимо от оборота, който регистрирам?

2. Ако турският търговец е регистриран по тамошния ЗДДС, аз ще го заплатя в крайната цена, по която е закупена стоката. Впоследствие следва да заплатя мито и ДДС за стоките в момента на физическото им импортиране в България на митницата. В такъв случай, задължително ли е да се регистрирам по KVD и в Турция (тамошния ЗДДС) и какво точно бих могъл да възстановя до този момент като ДДС, ако реша да се регистрирам доброволно.

3. Какви документи би следвало да предам в НАП относно импорта, при условие, че ползвам личен автомобил за пренос на стоките, а не групаж или друг вид карго?

4. Освен ЕОРИ номер то митническите служби в България, какви други документи уреждащи правото ми за международна търговия би следвало да си извадя?Смятам, че съм достатъчно конкретен и изчерпателен относно въпросите, които задавам.

Благодаря ви.Отговори

Свързани документи със ЗДДС

-->