Красимир Цонев Красимир Цонев Потребител

Как да се пенсионирам?Загубена ми е трудовата книжка и когато се сдобих с необходимите УП-та за почти целия ми трудов стаж /без ден прекъсване / се оказа ,че за повече от 2,5 години "Архивът "/в Търговище е и за Разград / не може да ми издаде удостоверение ,защото осигурителят Ок или Обк на комсомола ,гр.Разград не може да представи разплащателни документи /изчезнали някак си.../.

В този период /от м.май 1987 г. до м.септември 1989 г. /,за който липсват ведомостите съм работил като комсомолски секретар на СМК,гр.Разград и правоприемникът му в момента е "Абритус" ЕООД ,гр.Разград.Може ли тази фирма ,където ми е било и работното място да ми издаде /примерно УП3 / документ ,с който да се докаже поне трудовия ми стаж ?

Благодаря !


Отговори

 • Здравейте,

  ние няма как да знаем със сигурност дали спомената фирма ще Ви издаде поисканите документи.
  Но ако фирмата е законият правоприемник, би могла да намери документи, например Ведомости за заплати и да издаде УП 3, което вече да послужи като доказателство за трудовия стаж.
  За такива документи давностния срок е 50години.
  След като съберете цялата информация, следва да я представите в териториалната дирекция на НОИ. Информация по Вашето осигуряване може да вземете и от там.

  Допълнително, което може да Ви помогне във връзка с пемсионирането, е да си издадете ПИК код от НОИ. С него можете да видите всичките си години стаж.

  Хубав ден!

  Поздрави,

  Лилия Веселинова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->