Андрей Динев Андрей Динев Потребител

Ревизия след напусканеЗдравейте,

Преди 3 месеца входирах заявление за напускане във фирмата в която работя като складов работник със срок от 3 месеца. Днес ми изтече предизвестието и до сега не беше направена ревизия.

Ако след дадено време (1,2 месеца) решат да направят ревизия с присъствието на нов човек и старият началник склад, но без мое присъствие, могат ли да ме държат отговорен за несъответствия?Отговори

 • Здравейте, г-н Динев,

  Кодекса на труда съдържа специална регламентация на случаите, в които вредата е причинена при отчетническа дейност, т.е. от така наречените материално-отговорни лица, на които е възложено да събират, съхраняват, разходват или отчитат парични или материални ценности (касиер, магазинер, снабдител, домакин, нчаланик на склад и др.).

  По Кодекса на труда (когато деянието се характеризира с небрежност и непрестъпност, както изрично бе упоменато по-горе) те отговарят имуществено в размер на вредата, но не повече от трикратния размер на уговореното месечно трудово възнаграждение. Този вид отговорност е ограничена имуществена отговорност, която се реализира по реда на чл. 210 КТ.

  Във Вашия случай щом сте напуснали работодателят може да търси отговорност от Вас по съдебен ред.

  За справка чл.210, ал.5 от КТ

  Поздрави,
  Недялка Куфарова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->