Cvetelina Vailleva Cvetelina Vailleva Търговски представител

допълнително споразомение към безсрочен договорЗдравей те,на 15 март 2018г. ми бе връчено допълнително споразумение към безсрочен договор за смяна на длъжност от Търговски представител към продавач разносна търговия за подпис.Допълнителното споразумение беше с дата 01.02.2018г което аз така и не подписах.Въпроса ми е следния могат ли да ме осигуряват на друга длъжност по ниска от първоначалната ми в трудовия договор без да съм се подписала,и трябва ли да е подписано допълнителното споразумение за да се подаде към НАП(изобщо ако се подава към НАП)Допълнителното споразумение е по чл.119.Отдолу на споразумението пише цитирам:

Настоящето допълнително споразумение,подписано от двете страни и заверено уведомление от ТД на НАП и длъжностна характеристика са връчени на служителя на 01.02.2018г.Отговори

  • Здравейте,
    съгласно Кодекса на труда, работодателят може едностранно единствено да увеличи възнаграждението Ви (чл. 118, ал. 3 от КТ). Работодателят или работникът или служителят не могат да променят едностранно съдържанието на трудовото правоотношение освен в случаите и по реда, установени в закона. Трудовото правоотношение се изменя с писмено съгласие между страните. Имате право да защитите правата си чрез иск за отмяна на заповедта, с която незаконосъобразно работодателят е изменил трудовото Ви правоотношение.

    Поздрави,
    Цветан Терзийски
  • Много благодаря за бързият отговор.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->