Александра Александрова Александра Александрова Потребител

Предизвестие от работник по Чл.326 от КТИзпратила съм предизвестие за прекратяване на ТД по чл.326,но съм посочила дата на изтичане на тримесечен краен срок за освобождаване .Предизвестието ми изпратено чрез "Български пощи"с обратна разписка престоява в пощенската кутия на работодателя и не съм сигурна кога той ще го получи и разпише обратната разписка.

Променя ли се срока на предизвестието отправено от моя страна/при положение,че в него са написани начало и край на ТПО/?

Възможно ли е работодателят да не подпише и получи предизвестието ми и как да постъпя,ако това се случи?


Отговори

 • Здравейте,

  щом сте изпратили предизвестието си с обратна разписка би следвало куриерът на Български пощи да го предаде на някое лице лично, а не да го остави в пощенска кутия, за да може това лице да заведе предизвестието в регистър с входящ номер и дата.

  Срокът по предизвестието започва да тече от следващия ден след получаването му, което би било валидно във Вашия случай, ако някой се е разписал на обратната разписка и го е въвел в регистъра.

  Съветът ми е да подадете молбата отново, с изричната молба да получите обратна разписка и да проверите дали са Ви въвели входящ номер. Отправената молба по този член не изисква съгласие на управителя - важно е да се въведе датата на получаване от дружеството. Имайте предвид, че за срока на предизвестието трябва да се явявате на работа и да изпълнявате задълженията си.

  Моля, имайте предвид, че това е лично становище на автора и няма обвързващ характер.

  Поздрави,
  Недялка Куфарова
 • Благодаря за отделеното време и отговора!
  Обаче:
  Кога ще бъде получено от работодателя чрез пощ.кутия писмото с обратна разписка/една некоректна практика на "Български пощи"/ и дали и кога ще се бъде заведено в регистъра е пак в ръцете на работодателя.
  Той не е длъжен да ме уведоми ,а аз няма как да получа обратна информация дали предизвестието е заведено в регистъра.
  В "тупик"съм!
 • Здравейте,

  При така изпратената пратка от Български пощи съм на мнение, че няма да постигнете желания резултат

  В случай, че получите обратната разписка от куриера може да се уповете на нея при последващ евентуален спор, но на този етап тя е най - сигурното Ви действие и доказателство за получаването и уведомяването на работодателя Ви. Да, той няма да Ви уведоми най - вероятно. но затова е именно разписката.

  На обратната разписка ще се запише име срещу получател и подпис и отговорност може да се търси от лицето, което евентуално няма да е свършило задължението си по вписването в регистъра.

  Поздрави,
  Недялка Куфарова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->