Потребител

Неизплатени бонусиЗдравейте,

Ще ви напиша накратко за какво ми е удържан бонус който съм си изработил и да ми кажете дали има възможност да се стигне до съд и изплащане на обезщетение.

Удържан ми е месечен бонус в размер на 2200 лв., поради това че по време на работата си съм объркал нещо което е неволно и поправимо за 30 секунди на компютър.

Работя във фирма свързана с телекомуникация, и по време на работа се изисква от мен да прехвърля номер от мой приятел на мое име, като съм объркал една цифра на номера и съм прехвършил друг номер на името ми. Като в последстие за тази грешка се разбра месец по късно, като обясних каква е причината за грешката и ми беше удържан бонус от 2200 лв. Като днес получавам и бонуса си за миналия месец, който е 1450 лв., който пак няма да си получа и като имам и отделен договор, който е за получаване на още един бонус на 6 месеца. Тоест за момента имам 3650 лв. бонус, който не съм взел и още 5000 лв., който се изплаща на 6 месеца веднъж. Като шефа ми ме заплашваше че това което съм направил е против политиката и може да ме уволни. Но всъщност, щом не ме е уволнил значи не съм направил нещо кой знае какво сериозно и вече 20 дена си работя, но бонуси не вземам?

Какво може да се направи ?Отговори

 • Здравейте,

  първото, което трябва да се съобрази във Вашия казус, е дали тези бонуси са описани в Трудовия договор. Ако това са само устни договорки, няма как да се докаже дори пред съд, че те реално Ви се полагат.

  Ако Ви уволнят по чл.326- Прекратяване на трудовия договор от работника или служителя с предизвестие или 327- Прекратяване на трудовия договор от работника или служителя без предизвестие от Кодекса на труда, вече казуса става правен и е хубаво да се консултирате с адвокат.


  Хубав ден!


  Поздрави,

  Лилия Веселинова.
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->