YANA DIMITROVA YANA DIMITROVA СЧЕТОВОДИТЕЛ

Уведомление чл. 62, прекратяванеЗдравейте,

Трябваше да прекратя ТД, считано от 26,05,18 събота, заповедта е предадена с тази дата и ТК е приключена и предадени на служителката. Обаче на 28,05,2018 /понеделник/ съм изключила за това прекратяване и чак на 04,06,2018 подадох уведомление към НАП, системата го прие с реалната дата , считано от 26,05,2018, нищо че срока от 7 дни беше изтекъл. До тук ОК, всичко е наред. Но служителката иска да се регистрира в бюрото по труда и вече почвам да се притеснявам, дали в НОИ за обезщетението което ще е по чл. 325, 9 лв. на ден, няма да лъсне моето закъснение на подаденото уведомление по чл. 62, и те от там да сигнализират на ИТ, и от там проверка и космическите глоби от 1000 лв. нагоре.

Моля ако някой е наясно каква точно справка прави НОИ, ще бъда благодарна. Т.Е. ТД си е с реалната дата, от справки на НАП за действащи ТД си стои с дата 26,05,2018, така както е. Какво мога да очаквам и дали има вариант да ми се размине.

Благодаря предварително

Поздрави!Отговори

 • Здравейте,

  Няма как с каквато и да е сигурност да Ви кажем дали бихте имали проблем при така описаната ситуация. Така или иначе вече сте наясно, че е извършено формално нарушение на закона и при евентуална проверка е вероятно да има санкция.
  Дали би дошла такава проверка инициирана от НОИ няма да кажем и какъвто и да било друг отговор би било спекулация.

  Поздрави,
  Димитър Пашов
 • Благодаря за отговора, ще се надявам това да не създаде проблем, както за мен така и за фирмата, тъй кото е допуснато забяване и има нарушение, но то по никакъв начин не носи вреди за служителя, все пак се случват такива грешки.
  А какъв срок от време има давност подобен тип нарушения, някъде чета 1 година, но срещнах и още едно че до три месеца, ако не е съставен акт си губи по давност.
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->