Задай въпрос тук
milena popowa milena popowa Потребител

Грешна Декларация 6Фирма започва дейност през 10,2018. Декларация образец 6 с код 8 -само данък за 10,2018 про принцип не се подава, но аз съм подала грешно. Като месец за данъка посочвам 10.2018 и дата на плащане 30,10,2018. От тук нататък всичките ми декларации 6 с код осем са грешни, защото посочвам данъка не за предния месец, а за текущия.

Не знам до колко това е фатално за фирмата и осигуровките. Много много моля за съвет какво да правя!Отговори

 • Здравейте,

  Когато е допусната техническа грешка при попълване на датата на изплащане на възнаграждението в т. 18. Дата на изплащане/начисляване. Грешката може да се коригира като се подава нова декларация обр. № 6. В първата колона на декларацията, в т. 7.1 се попълва код за корекция, попълват се данни за код за вид плащане, месец и година, в полетата на точки от 10 - 17 се попълват нули и в полето на т. 18. Дата на изплащане/начисляване се попълва датата на изплащане, попълнена в първоначално подадената декларация. Във втората колона на декларацията в т. 7.2. Код корекция се попълва 0 и всички останали коректни данни за съответния месец.

  Декларация образец № 6, подадена от работодателите, осигурителите и техните клонове и поделения или от осигурителна каса, може да се коригира до края на месеца, следващ месеца на възникване на задължението за подаване на декларацията. В този случай декларацията се подава и по интернет. След този срок декларации се подават след разрешение на НАП само на електронен или хартиен носител.

  Моля, имайте предвид, че това становище е лично мнение на автора и няма обвързващ характер!

  Поздрави,
  Кристина
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->