Задай въпрос тук
Женя Милчева Женя Милчева счетоводител

Стока / МПС / от ДанияЗдравейте, физическо лице купува употребявани МПС от датска фирма, рег.по ДДС. Учредява ЕООД през м.март 2018, чрез което ги продава, но има покупни фактури от 2017. Няма как да бъдат променени вече фактурите за да бъдат на фирмата, а не на лицето. Възможно ли е чрез протокол тези МПС-та да бъдат прехвърлени от физ.лице на ЕООД-то? Плащанията към датската фирма се извършват след продажбата на МПС-то.


Отговори

 • Здравейте,

  Ако правилно тълкувам предоставената фактическа обстановка, автомобилите са продадени от името на Юридическото лице без то да е имало каквито и да било права върху тях.
  Възможностите са били да направите Апортна вноска в ЕООДто като апортирате автомобилите, да осъществите продажба от физическото лице към юридическото или да направите дарение от физическото към юридическото лице.
  Не е възможно просто да ги прехвърлите с протокол със задна дата т.е. да направите апортна вноска в дружеството, защото осъществяването на апортна вноска е процедура,, която включва искане за осъществяване на апортна вноска в Търговския регистър при Агенция по вписванията и назначаване на служебни вещни лица.

  Поздрави,
  Васил Пантев
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДС

-->