Задай въпрос тук
Айхан Назми Айхан Назми Потребител

Фактура за горивоЗдравейте , заредих гориво от бензиностанция и поисках фактура на името на фирма , но трябваше да е на физическо лице с име и егн . Може ли сега да се анулира тази фактура без да се прави протокол и да се издаде нова фактура с име и егн ?Мерси.


Отговори

 • Здравейте,

  Според предоставената от Вас информация сте поискали фактура за извършена облагаема доставка по смисъла на ЗДДС. Задължението за издаване на данъчния документ е на доставчика.

  Приемам, че няма сключен договор между бензиносанцията и упоменатата от вас фирма, защото в такива случаи представителите ѝ, които зареждат гориво, разполагат с карти, а фактура се издава само в края на месеца.

  Във Вашия случай вероятно Вие сами сте предоставили данните на фирмата след като са ви попитали на касата. Фактурата може да бъде анулирана, защото контагентът (купувачът) по доставката е грешен. За да стане това трябва да се свържете с представители на на бензиностанцията, които да извършат корекцията. Те може да поискат да продаставите необходимата информация, с която да докажете сгрешения контрагент, а може, както при самата продажба, да Ви се доверят.

  Поздрав,
  Васил Пантев
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->