Ина Стефанова Ина Стефанова Потребител

Пътен лист за международен автомобилен превоз на товариВ кой нормативен акт са регламентирани изискванията за пътен лист при международен автомобилен привоз на товари, защото в Наредба 11 не са упоменати?Отговори

 • и мен ме интересува отговора на този въпрос
 • Здравейте,
  Пътният лист е един от многото необходими документи, които трябва да съпътстват товара при международния автомобилен превоз на товари. Конкретно необходимостта от пътен лист е регламентирана в Наредба №2 от 15.03.2002г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси. Приложение №5 към тази наредба е Пътен лист, като в поясненията към него е описано попълването му, когато се отнася за "превоз на товари".В този случай към Пътният лист, задължително се изисква и Товарителница.
  Съгласно чл. 19, ал.1 от Наредба 11 от 31.10.2002 за международен автомобилен превоз на пътници и товари, при превоз на товари е задължително в превозното средство да се намират определени документи, един от които е Товарителница по образец съгласно Конвенцията за Договора за международен автомобилен превоз на стоки (CMR).

  Оставам на разположение за въпроси и коментари.

  Поздрави,
  Доника Маринова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->