АЛБЕНА МИЛАНОВА АЛБЕНА МИЛАНОВА ПОТРЕБИТЕЛ

Подаване на уведомления при смяна на адреса на търговски обектЗдравейте,

Адреса на регистрация на фирмата съвпада с адреса на търговският обект. Налага ни се да сменим мястото на търговският обект. Освен да сменим адреса в касовата лента, трябва ли да се подават документи в Агенция по вписванията? ГФО се подават в НАП по адрес на регистрация ли?Отговори

 • Здравейте г-жо Миланова,

  След като сте променили адреса на обекта, Вие трябва да преместите и касовия апарат на новия адрес, да се обадите на сервизната фирма за касови апарати, за да бъде промяната видима във фискалното устройство.
  Когато бъде направена процедура от сервизната фирма, трябва да бъде изпратена новата информация до НАП, за да знаят че има извършена този вид промяна.
  След като бъде извършена процедурата от сервизният техник, тя се вписва в Паспорта на касовия апарат, издава се ново свидетелство, придружено с касов бон, разпечатан от касовия апарат, на който е видимо кога е направена тази промяна.

  Годишният финансов отчет не се подава в НАП, а в Агенция по вписванията, а в Националния статистически институт се подава Годишен отчет за дейността.
  В Агенция по вписванията се обявяват седалище и адрес на управление на фирмата, а не нейните търговски обекти.
  От 01.01.2018 г. ГДД се подава само по електронен път (чрез интернет с електронен подпис). В самата ГДД се посочват седалище и адрес на управление, както и адрес за кореспонденция.

  Поздрави,
  Величка Павлова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗМДТ

-->