Diana Kirova Diana Kirova Потребител

Платен годишен отпускЗдравейте. Искам да попитам за платения годишен отпуск при майчинство кога се изплаща и в какъв размер. В момента ползвам втора година майчинство от друг работодател, от първия работодател как мога да си взема платения отпуск? Благодаря


Отговори

 • Здравейте.Моля да уточните-времето "от" "до" при което сте били на трудов договор при първия работодател! Вид на договора, срок на договора, дата на прекратява му ? Причини. Колко месеца от майчинството Ви не е платено ? Причини според Вас !

  kazimirc4
 • Здравейте. Майчинството ми е платено, питам за платения годишен отпуск, който ми се полага и е в размер 20 раб.дни ако не се лъжа.
 • Здравейте. Обезщетението за неползван платен годишен отпуск е изискуемо веднага след прекратяването на трудовия договор. Искате го писмено с входящ номер на документа. Може по съдебен ред или чрез Инспекцията по труда.

  kazimirc4
 • Здравейте, г-жо Кирова,
  само да допълня отговора на колегата, че давностния срок е 3 години от деня, в който обезщетението за неизползван платен годишен отпуск е станало дължимо, т.е. от датата на прекратяване на трудовото Ви правоотношение от съответния работодател.
  Съдебното производство по трудови дела е безплатно за работниците и служителите и не следва да заплащате такси и разноски по съдебните производства.

  Поздрави,
  Доника Маринова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->