Василена Калудова Василена Калудова Потребител

Предсрочно прекратяване на граждански договорЗдравейте. Имам сключен срочен граждански договор с частен център. Договорът в момента не е пред мен, но след 2 дена ще мога да го сканирам, за да съм точна. По спомени при предсрочно прекратяване от моя страна дължа неустойка 1000 лева, а за прекратяване от тяхна страна не се споменава. Въпросът ми е дали, ако докажа, че не съм нанесла щети и си пусна предизвестие ще дължа със сигурност цялата сума като неустойка?

Благодаря предварително.


Отговори

  • Здравейте. Част от понятията, които употребявате се отнасят до трудов договор/трудово правоотношение/! За коректно произнасяне ще е абсолютно необходим текста/договореностите на гражданския договор. Ако се притеснявате да го публикувате тук, може на лична поща - kazimirc4@abv.bg. Гарантирам конфиденциалност.

    kazimirc4/Кр.Халачев
  • Здравейте, договорът е граждански. След внимателно прочитане внасям корекции на публикацията си. Неустойката я плащам аз, ако фирмата ми прекрати договора поради нарушения. Ако аз прекратя договор, не плащам неустойка. Но е записано, че мога да прекратя договора са едномесечно предизвестие при нарушение от тяхна страна. Това значи ли, че ако няма нарушение не мога да го прекратя? Освен това едномесечно предизвестие значи 30 дена, а не 30 работни дена, нали така?
  • Здравейте. Съжалявам-информацията е крайно недостатъчна.Според ЗЗД естеството на един "граждански" договор е предоставяне на резултат срещу възмездяването му.При определени резултати. И в конкретни срокове. В момента не виждам нищо конкретно, имаме свободно съчинение, на което не мога да отговоря.

    kazimirc4
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->