Задай въпрос тук
Живка Калоянова Живка Калоянова магазинер

Заявление за напускане без предизвестие, на отчетническа длъжностЗдравейте, работя на отчетническа длъжност, във фирма която има сключен договор за поддържане на пътища, този договор е до юни 2018г. Договора който подписах при назначаването си е срочен, до завършване на част от определена работа(като е упомената работата която фирмата трябва да извършва до юни 2018). Един месец работих на длъжността и мястото които са описани в него. След това ме преместиха на друга длъжност(с мое съгласие). Допълнението към договора ми обаче, в което ме преназначаваха на вече изпълняваната от мен длъжност, подписах почти година след преместването ми. В това допълнение пише че договорът ми е СРОЧЕН, и не е упоменато какъв е срока. Във фирмата редовно бавят изплащането на заплатите(което реално зависи от това кога АПИ ще преведе пари към фирмата ни(предполагам)). Освен това на работното си място работя лека физическа работа, при температура над 33 градуса в помещението през лятото. Нямам климатик.

Решила съм да напусна без предизвестие, т.е. по чл.327 от КТ. Написала съм две заявления с две различни основания. Първото е по чл.327, ал.1, т.2, а второто ми се получи доста дълго, като се основавам на липсата на климатик, съответно високите температури в помещението през топлия период на годината. За тази цел мога ли да използвам чл.327, ал.1, т.3 и в частност Чл. 86 от Наредба № 7 от 23.09.1999 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд на работните места и при използване на работното оборудване, както и чл.8, ал.1, т.1 от Наредба № РД-07-3 от 18.07.2014 г. за минималните изисквания за микроклимата на работните места.

Кое от двете заявления ми препоръчвате да използвам, ако и двете са подходящи; трябва ли да го давам на прекия си началник за резолюция; от кого точно да си поискам входящ номер за заявлението, и ако ми бъде отказан как да изпратя препоръчано писмо с обратна разписка до управлението което е в нашето населено място, като то има пощенска кутия? Основното управление на фирмата е в друго населенo място(то има точен адрес), но не съм наясно в кое от двете да подам заявлението си, и ако го пратя с писмо до кой отдел да го адресирам? И последно, поискала съм да ми начислят дължимите обезщетения на основание чл.221, ал.1 и чл.224 от Кодекса на труда. Това значи ли че ще ми изплатят обезщетение до приключване на срока по основния ми договор, ако остана без работа?

Благодаря ви предварително.Отговори

Свързани с Кодекса на труда

-->