penka pencheva penka pencheva Потребител

ДДС при внос от АмерикаЗдравейте!

Имам следния казус.

Фирма внася стока от Америка. С две платежни през PAYPAL са платени, с едното стойността на стоката, с другото такси. Доставчикът издава фактура само за стоката. Стоката е доставена директно на адреса на фирмата. При посещение на митническо бюро да се оформят документите, от там казват, че ДДС е платено в Германия и от там е освободена стоката. Те нищо не могат да направят. МД нямаме. Моля за съвет, какви документи да потърсим и от къде; как трябва да отразим ДДС в дневниците.

На практика няма европейска фирма, която да посочим в протокол за ВОП, от друга страна не може в БГ да се оформи МД за внос.


Отговори

  • Здравейте,

    За съжаление в създадената ситуация нямате много опции. След като веднъж ДДС-то е платено на чужда митница, няма как да го възстановите.
    Имайте предвид, че американските сайтове за търговия (ebay и amazaon) оперират точно по този начин с идеята, че клиентите са физически лица и това ги улеснява. Просто трябва преди самата продажба да се договорите, че митническите сборове и такси ще са си за ваша сметка.

    Поздрави,
    Димитър Пашов
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДС

-->