Zhivka Gospodinova Zhivka Gospodinova Потребител

Трудов стаж и клас прослужено времеЗдравейте,

Служител е назначен на трудов договор във фирма "Х" на 20.06.2007г. Преди тази дата от 01.01.1998г. има трудов стаж на длъжност продавач-консултант-1год. и счетоводител - 8г.6мес., без прекъсване. Настоящия работодател фирма "Х", признава трудов стаж при предходен работодател само период придобит във фирма от същата сфера или на същата позиция. Това е съгласно НАРЕДБА ЗА СТРУКТУРАТА И ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТНАТА ЗАПЛАТА, която е в сила от 01.07.2007 г. Въпросът ми какъв размер трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит би следвало да начислява настоящия работодател фирма "Х"? Основното е, че наредбата влиза в сила от 01.07.2007, а служителя е назначен на 20.06.2007.

Как бих могла да задам въпроса си на по-горно ниво-ръководството-правния отдел на фирмата за изясняване на казуса и на какъв нормативен акт бих се позовала?

Искам съвет дали правилно разчитам наредбата или някъде пропускам нещо в друга наредба. Те нашите закони са скок от един на друг и накрая яснота-мъгла.

Благодаря!Отговори

-->